Как да изберете правилните хамали?

Използването на некачествена фирма за хамалски услуги може да направи преместването на вашите мебели и багаж истински кошмар. За да не се случи това е много важно да се използват професионални хамали с реноме в работата си. Особено това правило важи при по-големи и важни премествания. По какво можете да познаете дали дадена фирма за преместване е достатъчно професионална за да ви бъде извършена услугата качествено?

Професионалните фирми за хамалски услуги работят по едни лесно различим модел, който рязко контрастира с този на некачествено работещите хамали.

Първо, качествените фирми никога няма да ви предложат цена без да бъде направен оглед на място. Освен това, този оглед трябва да е напълно безплатен за вас и да не ви ангарижа по какъвто и да е било начин. При огледа, професионалните хамали към дадената фирма трябва да огледат и да се поинтересуват от неща като това на кой етаж се намира помещението, от което ще се изнася, има ли асансьор. хамалиСъщите въпроси би трябвало да ви бъдат зададени и спрямо помещението, в което ще се внася. Редно е да бъдете попитан и за разстоянието между двата обекта, тъй като изминатите километри също са включени в цената на преместването.

Професионалните хамали трябва да се ви питат и дали изнасяното имущество е опаковано или трябва да бъде опаковано на място. Важен въпрос е и дали на новото място мебели ще бъдат просто стоварени или ще бъдат подреждани.

Може би най-важния признак дали си имате работа с професионални хамали или не е договорът, който ви предлагат. Ако не ви предлагат такъв, то по-добре не се захващайте. Качествените фирми за хамалски услуги е редно да ви предложат договор за услуга с включена застраховка към него. Тя ще покрие евентуални щети нанесени по време на преместването. Дойдат ли при вас хамали без такава застраховка, отново съветът ни е да не се захващате.

Естествено, много важно за избора на съответната фирма е какви са отзивите за работата й от клиенти вече използвали услугите на нейните хамали. Най-добрият вариант е да познавате някой, който да е ползвал съответните услуги. Ако не познавате такъв, то интернет също може да е добър източник на информация. Прегледайте подробно всички мнения от клиенти и изберете онези хамали, които според вас ще ви свършат най-добра работа.

В крайна сметка, добре е да намерите фирма, от която ще останете доволни, а и ако работата е свършена професионално ще си спестите пари, нерви и време.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.